Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie beveelt huisarts te stoppen met werken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft huisarts M.C.B.M. ter Laak uit Damwoude een bevel gegeven om per direct al zijn werkzaamheden als huisarts te stoppen op grond van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG).
Inspectie beveelt huisarts te stoppen met werken

De inspectie heeft vastgesteld dat de huisarts niet in staat blijkt te zijn om verantwoorde huisartsgeneeskundige zorg te bieden. Bovendien is de continuïteit van zorg onvoldoende gewaarborgd.

Verantwoorde zorg

De inspectie constateerde dat de huisarts zijn beroepsuitoefening niet dusdanig heeft georganiseerd dat dit leidt of kan leiden tot verantwoorde zorg. Zo is bijvoorbeeld de beschikbaarheid en continuïteit van zorg bij afwezigheid onvoldoende geregeld. Ook zit er onvoldoende structuur in de zorg voor chronische patiënten en is de systematische bewaking, beheersing en verbetering van deze zorg onvoldoende. Bovendien is de huisarts door persoonlijke problemen niet in staat om verantwoorde huisartsenzorg te leveren.

Werkzaamheden

Het bevel is ingegaan op vrijdag 12 november en geldt tot het moment dat de huisarts naar het oordeel van de inspectie weer verantwoorde zorg kan leveren. De inspectie zal dit toetsen voordat de arts zijn werkzaamheden mag hervatten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Huisarts maakte foto’s tijden uitstrijkje

Veghelse huisarts heeft praktijk weer ‘op orde’

Werklast op de huisartsenpost neemt toe

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.