Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Inspectie: ‘Gebrek leiderschap bij verpleeghuis Altenova’

De problemen bij verpleeghuis Altenova aan de Elderhofseweg in Arnhem komen voort uit een gebrek aan leiderschap. Dit stelt Anja Jonkers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg in regionaal dagblad De Gelderlander.
Inspectie: ‘Gebrek leiderschap bij verpleeghuis Altenova’

Verpleeghuis en behandelcentrum Altenova in Arnhem-Zuid is in juli voor vier maanden onder verscherpt toezicht geplaatst wegens het leveren van niet-verantwoorde zorg. “Als er zo lang na een eerste inspectie geen verbetering is, ligt dit voor een groot deel aan de daadkracht van het bestuur”, aldus Jonkers in De Gelderlander.

Pleyade

De voorzitter van de raad van bestuur van Pleyade, de zorgkoepel waar Altenova onder valt, kondigde onlangs een onderzoek aan naar de motivatie van het personeel bij Altenova. Alle personeelsleden moeten aangeven of zij het nog naar de zin hebben en of hun hart nog bij de bewoners van Altenova ligt. Dit leidde op internet tot verontwaardigde reacties.

Incident

Volgens Jonkers toog de inspectie in het najaar van 2010 naar Altenova wegens enkele anonieme klachten en de melding van een ‘zeer ernstig incident’. Uit het oogpunt van privacy wil ze over dit incident geen details verstrekken. “De betrokken cliënt is er niet door overleden, maar er was sprake van een zeer ernstige situatie.”

Nieuwe regiomanager

In Altenova wordt zorg gegeven aan 98 ouderen. Ze verblijven er kort voor revalidatie na een beroerte, delier (acute verwardheid), knie- of heupoperatie of langdurig voor chronisch lichamelijke zorg. “De raad van bestuur (van Pleyade, de koepel waar Altenova onder valt, red.) is toen indringend geconsulteerd. Er was bij Altenova net een nieuwe regiomanager begonnen. Daarop is besloten het nog een kans te geven. We hebben toen aangekondigd dat we in het voorjaar van 2011 zouden terugkomen”, aldus Jonkers in de krant. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verpleeghuis Altenova vraagt of personeel gemotiveerd is

Verpleeghuis Altenova ligt al jaren onder vuur

Pleyade en Catherina trekken vergunningaanvraag in

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Gebrek aan leiderschap, maar ook gebrek aan moraliteit, in een interview met de Gelderlander zegt die Bestuurder Jonkergouw dat ie rustig zijn eigen moeder in Altenova zou laten verblijven. Als je zo iets zegt terwijl Altenova een gevaar is voor kwetsbare patiënten, dan ben je toch in staat om je eigen moeder te verkopen ?, zo’n mentaliteit daar moeten de patiënten in Altenova het mee doen. Gaat nooit lukken, die Jonkergouw en Adri de Later de laan uit, dan pas kan er wat veranderen binnen Pleyade en Altenova

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.