Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie heft verscherpt toezicht De Schutse op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft per 15 april het verscherpt toezicht bij Woonzorgcentrum De Schutse in Lopik opgeheven. Het woonzorgcentrum maakt onderdeel uit van AxionContinu in Utrecht.

Na een aantal bezoeken en gesprekken met de raad van bestuur ziet de inspectie de toekomst van het zorgcentrum met vertrouwen tegemoet.

Zorgkwaliteit

De inspectie stelde De Schutse op 29 september 2007 onder verscherpt toezicht, omdat er diverse tekorten in de kwaliteit van zorg waren geconstateerd. Zo twijfelde de inspectie of er voldoende deskundigheid in de instelling aanwezig was, zowel bij het uitvoerend personeel als bij het locatiemanagement. Er werden bedhekken gebruikt zonder toestemming van cliënten. Ook werden zorgdossiers niet goed bijgehouden. Herhaaldelijke inspectiebezoeken en het maken van plannen van aanpak leidden er destijds niet toe dat de kwaliteit van zorg verbeterde.

Verbeterpunten

Inmiddels ziet de Inspectie voor de Gezondheidszorg voldoende redeneren om het verscherpt toezicht op te heffen. De Schutse heeft met alle gemotiveerde medewerkers hard gewerkt aan de verbeterpunten, en voldoet ruimschoots aan de huidige gestelde eisen. Ook twijfelt de inspectie niet meer aan de competenties van het management. Over een jaar wordt opnieuw een bezoek afgelegd om te kijken of de verbeteringen stand hebben gehouden. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

De Schutse niet klaar voor Bopz-zorg

IGZ stelt Zeeland onder verscherpt toezicht

Verscherpt toezicht op Diaconessenhuis in Meppel

IGZ stelt Nijmeegs verpleeghuis onder verscherpt toezicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.