Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie onderzoekt In de Vrijheid

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) brengt woensdag een inspectiebezoek aan de christelijke verslaafdenopvang In de Vrijheid in het Zeeuwse Wemeldinge. Dat heeft de inspectie bekendgemaakt.
Inspectie onderzoekt In de Vrijheid

De IGZ gaat onder meer kijken naar de werkzaamheden van een psychotherapeut die vorig jaar door het Regionaal Tuchtcollege uit het ambt is gezet en nu bij In de Vrijheid werkt. Omdat hij in beroep is gegaan, mag hij blijven werken als psychotherapeut totdat het hoger beroep heeft gediend. Op basis waarvan het tuchtcollege tot de uitspraak kwam, kon een woordvoerder van de IGZ nog niet zeggen.

Pgb’s

In de Vrijheid kwam vorige week in opspraak doordat er persoonsgebonden budgetten (pgb’s) zouden worden geclaimd voor zorg die nooit is verleend. Na alle kritiek heeft de directeur inmiddels besloten om de pgb’s van zijn cliënten door een onafhankelijke organisatie te laten beheren. (ANP)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.