Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inspectie ontvangt rapport misstanden Cordaan

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zaterdag een rapport overhandigd gekregen met zo'n driehonderd meldingen over misstanden bij zorginstelling Cordaan. Het betreft zorgen van medewerkers over de kwaliteit van de ouderenzorg, maakte de inspectie bekend.
Inspectie ontvangt rapport misstanden Cordaan

Vakbond Abvakabo FNV overhandigde het rapport tijdens een manifestatie bij het stadhuis in de hoofdstad. Tientallen personeelsleden voerden hier actie om aandacht te vragen voor de problemen waar ze tegenaan lopen. De inspectie liet weten de signalen uiterst serieus te nemen. Afgelopen woensdag had al een gesprek plaats tussen de IGZ en medewerkers van Cordaan.

Onderbezetting en werkdruk

Het personeel van de zorginstelling klaagt al langere tijd over onderbezetting en hoge werkdruk. Hierover zijn volgens een woordvoerder van de inspectie ook de meeste meldingen binnengekomen. Hij liet weten dat de IGZ blij is met het rapport, omdat medewerkers van Cordaan tot nu toe nauwelijks van zich lieten horen.

Actie

De meldingen leiden zeker tot actie bij de inspectie. “We zijn al volop bezig met Cordaan en zullen het rapport zwaar meewegen bij de toekomstige bezoeken, zowel aangekondigd als onaangekondigd, die we aan de instelling brengen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Bekijk het rapport van Lilian Marijnissen

Personeel meldt massaal misstanden Cordaan

Cordaan nodigt vakbond uit na negatieve pers

IGZ positief over voortvarend Cordaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Ik vind dat het personeel niet via de abva kabo moet klagen maar gewoon bij hun directie en als dat niet kan om wat voor reden dan ook rechtstreeks bij de IGZ. Of waarom stappen ze niet naar de rechter en eisen ze een andere directeur? Ik snap er niets van, dit geeft alleen maar onnodig onrust! De inspectie is al bezig bij Cordaan en mijn ervaring met hen is buitengewoon goed!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.