Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie tikt UMCG op de vingers

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is op de vingers getikt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Uit onderzoek van de IGZ blijkt dat de zorg na operaties te wensen overlaat en dat er voor bepaalde medische handelingen verschillende protocollen bestaan. Dat maakt het UMCG bekend.

De inspectie ontdekte onder meer dat infuuspompen niet altijd goed onderhouden zijn. Ook werden in het magazijn steriele materialen gevonden die over de uiterste houdbaarheidsdatum waren. Bovendien verliep de overdracht van zorg tussen de ene en de andere ploeg niet altijd goed. De IGZ voerde het onderzoek begin september uit.

Directe actie

Volgens een woordvoerder van het UMCG neemt het ziekenhuis op een aantal onderdelen meteen actie. ” Sommige problemen moeten we eerst analyseren, met andere zijn we meteen aan de slag gegaan. Het registreren van het onderhoud van de infuuspompen is bijvoorbeeld een lastige klus, omdat die op veel afdelingen gebruikt worden. Daarvan wisten we dat het niet helemaal goed verliep”, aldus de zegsvrouw. Of het ziekenhuis van de andere problemen die de IGZ heeft aangestipt op de hoogte was, kon ze niet zeggen. Eind oktober komt het rapport van het onderzoek van de IGZ uit. In februari voert de inspectie weer een onderzoek uit in het Groningse ziekenhuis. (ANP)

Lees ook:

‘Inspectie moet ziekenhuizen beter controleren’

Inspectie: Ziekenhuis Bernhoven was slordig

Folkert Kuipers wordt bestuurder UMCG

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.