Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Intel investeert miljoenen in medische start-ups

Bert Bukman
Het Amerikaanse techbedrijf Intel steekt wereldwijd 60 miljoen dollar in start-ups die zich richten op data-analyse, kunstmatige intelligentie en neurale netwerken. Een aantal van deze bedrijven is actief in medische technologie en DNA-onderzoek.
President Wendell Brooks van Intel Capital bij de bekendmaking van de investeringen. Foto: Intel Corporation

Silicon Valley is goed vertegenwoordigd onder de bedrijven die door Intel worden ondersteund. Dit geldt bijvoorbeeld voor EchoPixel, een ontwikkelaar van 3D visualisatie software. Deze software biedt artsen een beter zicht op afwijkingen in menselijke organen en is onder meer in gebruik bij universitaire ziekenhuizen in San Francisco en Stanford.

Ook Synthego kreeg een bijdrage van Intel Capital. Synthego doet onderzoek naar het immuunsysteem van bacteriën en ontwikkelt op basis daarvan software en synthetisch RNA (net als DNA een van de bouwstenen van alle bekende levensvormen). Dit kan op termijn een bijdrage leveren aan het bewerken van het menselijk genoom.

Data-explosie

President Wendell Brooks van Intel Capital zei bij de bekenmaking van het nieuws dat de wereld een data-explosie ondergaat en dat Intel zich daarom aan het omvormen is tot een databedrijf. De investeringen in de start-ups maken deel uit van deze strategie. Geografisch gezien worden de investeringen vooral gedaan in Noord-Amerika en Azië. Europa blijft daarbij achter. Over de reden daarvan liet Brooks zich niet uit.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.