Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Intentieverklaring nieuwbouw ADRZ in ijskast

De intentieverklaring die donderdag door provincie Zeeland, Middelburg en Vlissingen en het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis (ADRZ) getekend zou worden, is niet ondertekend. De partijen schrijven in een persverklaring dat er ‘meer overleg op bestuurlijk niveau’ nodig is om tot een akkoord over de nieuwbouw te komen.
Intentieverklaring nieuwbouw ADRZ in ijskast

Een woordvoerder van het ADRZ laat desgevraagd weten dat deze ontwikkeling niet het einde van de nieuwbouwplannen inluidt. ‘Wij gaan zeker door met onze nieuwbouwplannen. Er moet alleen nog meer worden afgestemd.’

Sterke basis

De overheden schrijven in een gezamenlijk persbericht meer tijd nodig te hebben om veelomvattende afspraken te maken op het gebied van onder meer financiën, techniek, infrastructuur en ruimtelijke ordening. ‘Zorgvuldige overeenstemming zorgt voor een sterke basis. Voor de betrokken partijen is het duidelijk dat er nieuwe huisvesting voor het ADRZ op Walcheren moet komen.’

Bouw

Het ADRZ wil in de Mortiere bij Middelburg een ziekenhuis bouwen voor planbare zorg. Het ziekenhuis in Goes blijft in dat plan de hoofdvestiging. Ook daar zijn verbouwplannen voor. Pijnpunt is echter al jaren dat het moeilijk is om een financier te vinden voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. In een eerste opzet zou het 75 miljoen euro gaan kosten. Dat bleek november vorig jaar echter niet haalbaar te zijn. Ruim 64 miljoen zou gaan naar de grond en de bouw, en tien miljoen naar de inrichting. Maar financiers voor die plannen zijn niet te vinden.

Aannemer

In april 2014 moet duidelijk zijn welke aannemer het nieuwe ziekenhuis gaat bouwen. Dura Vermeer of BAM. En hoe het ziekenhuis eruit komt te zien. Ook moet dan bekend zijn wie de bouw gaat bekostigen. ‘Een bank is in deze tijd erg lastig te vinden’, aldus ziekenhuisbestuurder Rinus van Riel in november. Eind 2017 zou het ziekenhuis klaar moeten zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.