Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Interim-bestuurder Humanitas DMH stapt op

Mark van Dorresteijn
Raimond Nicodem stopt per direct als interim-bestuurder van zorginstelling Hamanitas DMH. Het besluit kwam na commotie over zijn salaris en diverse bedreigingen.
Interim-bestuurder Humanitas DMH stapt op

Op de website van de zorgorganisatie staat dat Nicodem en zijn gezin na een publicatie in de Volkskrant ernstige bedreigingen ontvangen. ‘Tevens is gebleken dat het draagvlak voor Nicodem in de organisatie is weggevallen. De raad van toezicht van Humanitas DMH betreurt zijn vertrek, maar respecteert zijn besluit, mede gezien de algemene veiligheid die voor zijn gezin in het geding is.’ Ondanks de ophef laat de raad van toezicht weten dat zij de ingezette koers van Nicodem blijven steunen.

Van toezicht naar bestuur

Jos Baardmans zal Nicodem vervangen als bestuurder. Baardmans is om die reden per direct afgetreden als lid van de raad van toezicht. Hij zal in nauw overleg met het management team de ingezette koers vasthouden en verder uitwerken. Op korte termijn wordt een vacature gesteld voor een vaste bestuurder.
Intussen beraadt de raad van toezicht zich op zijn eigen positie. Tevens zal de raad van toezicht zich tot de Governance Commissie wenden.

1 REACTIE