Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Interim Van der Velde weg bij Thuiszorg Groningen

Mark van Dorresteijn
Interim-manager Dick van der Velde stopt met zijn werk voor Thuiszorg Groningen, onderdeel van het vroegere Meavita Nederland. Zijn taken worden overgenomen door interim-manager Gabriël Zwart. Dat meldt bestuurder Gerrit Jan van Otterloo in een intern bericht aan de medewerkers van de organisatie.
Interim Van der Velde weg bij Thuiszorg Groningen

Interimmer Van der Velde was niet bereikbaar voor commentaar. Ook op de stelling dat hij samen met Zwart circa 100.000 euro per jaar zou verdienen, kan hij geen antwoord geven, ondanks herhaaldelijke pogingen de interim-manager te bereiken. Bestuurder Gerrit Jan van Otterloo, van de vroegere Meavita-onderdelen in Groningen en Den Haag, ontkent deze hoge beloning.

Kamervragen Meavita

“Het is voor patiënten mooi dat er een doorstart is gemaakt, maar hoeveel van het beschikbaar gestelde geld gaat naar interim-managers?” Dat is een van de 78 vragen die Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg heeft ingediend. De vragen zijn gericht aan staatssecretaris Jet Bussemaker, die ze moet beantwoorden tijdens een debat op donderdag 17 december. Van Miltenburg wil verder weten of het interimpersoneel voldoet aan de code van bestuurdervereniging NVZD en toezichthoudersvereniging NVTZ en of zij onder de Balkenenorm vallen. Dat dit het geval is, heeft bestuurder Gerrit Jan van Otterloo onlangs verteld aan Zorgvisie.

Steunaanvraag Meavita

Uit het grote aantal vragen, blijkt van Van Miltenburg als Kamerlid nog veel onduidelijkheid te kennen. Zeker over de onlangs toegekende steunaanvraag van van 15 miljoen euro voor Thuiszorg Groningen en 22 miljoen voor Haagse Wijk- en Woonzorg. Welke garantie is er voor de continuïteit van zorg als het negatieve eigen vermogen van de stichtingen groter is dan de verleende steun? Ook omdat Van Otterloo heeft aangegeven dat de steun te laag is. Hebben ze later nog meer steun nodig of kunnen ze nog failliet? Verder vraagt Van Miltenburg zich onder meer af waar het geld precies vandaan komt en of dit niet ten koste zal gaan van andere zorgverleners. Of is er nog een mogelijkheid voor anderen om een deel van de stichtingen over te nemen? Deze en veel andere vragen, ook van andere Kamerleden, wachten dus tot volgende week op een antwoord van de staatssecretaris. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees meer:

Vragenlijst Anouchka van Miltenburg (PDF)

Lees ook:

‘Ton per maand voor interim-bestuur Meavita’

Steun Meavita-onderdelen 22 en 15 miljoen

‘Kopers Thuiszorg Groningen buitenspel gezet’

6 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Onderstaande stuk viel op 25 november 2008 te lezen op Zorgvisie. Wat is er tot op heden veranderd en waarom dan nu wel deze, wellicht tijdelijke, steun van de NZA. Meerdere schrijvers hebben aangegeven dat de continuiteit van zorg geen enkel probleem is, thuiszorg groningen roept steeds om behoud van de organisatie. Vind wel iets zitten in het stukje van de Hek.
  Meavita krijgt geen balanssteun
  25 november 2008
  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de steunaanvraag van circa 11 miljoen van Meavita Nederland afgewezen. De belangrijkste redenen hiervoor is dat de continuïteit van de zorg niet in gevaar is.
  NZa stelt in een persbericht dat de balanssteun is afgewezen omdat deze niet noodzakelijk is voor de continuïteit van de zorg. Daarnaast hebben de zorgkantoren het verzoek niet mede ondertekend. Volgens de NZA is het onduidelijk of de financiële problemen door de AWBZ of door de Wmo zijn veroorzaakt. Het herstelplan van Meavita geeft, zo stel de zorgautoriteit, vertrouwen dat zij hiermee uit de financiële problemen kan komen.

 3. Werknemers TZG :DSB ging ook ten onder na een oproep het spaargeld weg te halen, ik roep jullie nu op de klanten (lees productie) er weg te halen, dan valt TZG vanzelf om en is het uit het lijden verlost. Vanaf de doorstart in maart is er een negatief vermogen van 30 miljoen opgebouwd, nu misschien 15 miljoen steun en volgens jaar wéér in de problemen. Hoe komt TZG aan meer geld: over de ruggen van de medewerkers, hogere productie en minder faciliteiten. Ik roep jullie op : verlaat het zinkende schip !!! Met je klanten een andere organisatie opzoeken en dan gaan doen waar jullie goed in zijn: zorg verlenen

 4. de stekker eruit trekken dat lijkt de enige remedie te zijn, het personeel is het gezeur meer dan zat en de klanten ook. Wanneer stoppen we nu eens te trekken aan dit dode paard.Wie durft de beademing van TZG uit te zetten?? Werknemers TZG : neem het heft in eigen handen en stap op met je klanten, zoek een andere zorgaanbieder uit en je bent een heleboel gezeur kwijt.Ik weet wel 10 goede clubs waar je zo, tegen dezelfde voorwaarden als je nu werkt, terecht kunt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.