Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Internationale zorgsector tekent voor GS1-standaarden

Mark van Dorresteijn
Ruim dertig toonaangevende partijen uit de internationale gezondheidszorg hebben een verklaring getekend waarin zij kiezen voor de GS1-standaard in de zorg. De standaard is bedoeld voor het stroomlijnen van logistieke processen en het verbeteren van transparantie in de zorgketen.
Internationale zorgsector tekent voor GS1-standaarden

De  invoering van een uniform systeem kost beduidend minder dan het in stand houden van twee of meer systemen. Het gebruik van een uniforme standaard door de hele zorgketen kan 22.000 tot 43.000 levens redden en 0,7 tot 1,4 miljoen patiënten met een handicap voorkomen, zo stelt Mc Kinsey in een rapport over het gebruik van uniforme standaarden in de zorgsector. De verbetering van de veiligheid  heeft als voordeel dat de kosten met 40 tot 100 biljoen dollar worden teruggebracht.

Rapport Mc Kinsey

Het initiatief om met elkaar het gebruik van GS1-standaarden aan te moedigen komt voort uit het rapport ‘Strength in unity: The promise of global standards in healthcare’ van Mc Kinsey & Company. In dit rapport staat dat en de patiëntveiligheid aanzienlijk wordt verbeterd en kostenbesparingen worden gerealiseerd, wanneer partijen in de zorg gebruikmaken van een enkele wereldwijde standaard.

Tekenaars

Onder de bedrijven die hun handtekening hebben gezet bevinden zich grote namen die ook actief zijn op de Nederlandse markt:  3M, Abbott, Apotex, Axway, Baxter, Bayer, BD, B.Braun, Boehringer Ingelheim, Canadian Generic Pharmaceutical Association, Cardinal Health, CH2, Covidien, Fedefarma, Fresenius Kabi, Johnson & Johnson, McKesson, Mölnlycke, Novation, Pfizer, Premier, RX360 and Sanofi Pasteur.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.