Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Interniste verlaat Catharina Ziekenhuis Eindhoven

De omstreden interniste Marion Blonk verlaat op 1 juli het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ze is dat overeengekomen met de maatschap Inwendige Geneeskunde, maakte het ziekenhuis dinsdag bekend.
Interniste verlaat Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Blonk ligt al lang onder vuur. Een collega waarschuwde in 2009 het ziekenhuis dat ze niet zou functioneren. Bovendien ontdekte het ziekenhuis dat ze behandelingen niet volgens de regels declareerde. En hoewel er geen bewijs was voor fraude, kreeg ze een waarschuwing en werd te veel gedeclareerd geld terugbetaald aan de verzekeraars. Er liep nog een arbitragezaak waarin de leden van de maatschap probeerden haar ontslag af te dwingen. De maatschap heeft haar uitgekocht. Haar patiënten worden geïnformeerd en het ziekenhuis gaat op zoek naar een opvolger. (ANP)

1 REACTIE

 1. Geachte lezer,
  Er zijn voldoende internisten die belangstelling hebben.
  U weet dat Nederland ongeveer 1800 internisten telt?
  Het verdient aanbeveling dat de maatschappen regelmatig de kwaliteit van zorg evalueren.Van vergissingen en vermijdbare complicaties kan een maatschap veel leren.
  En de patient heeft hierbij uiteraard voordeel.
  Vriendelijke groet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.