Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Invoering zzp’s deze zomer van start

De vertraagde invoering van de indicatiestelling in zorgzwaarte pakketen (zzp’s) gaat 1 juli 2007 van start. Dat meldt staatssecretaris Bussemaker vandaag.
Invoering zzp’s deze zomer van start

De invoering zou oorspronkelijk 1 april plaatsvinden, maar werd vanwege administratieve risico’s vertraagd. De staatssecretaris is nu met het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ), het College voor zorgverzekeringen (CVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) tot overeenstemming gekomen over de invoering.

Risico’s

De partijen zeggen nu voldoende tijd te hebben voor het realiseren van de aanpassingen in bijvoorbeeld werkprocesssen en software. Bussemaker stelt dat de invoering haalbaar is op voorwaarde dat de risico’s voldoende worden beheerst. Het gaat om ongewenste effecten die onder andere ontstaan als de gegevensuitwisseling tussen de ketenpartners niet 100 procent is of als de nieuwe software ondeugdelijk blijkt te zijn. (ZorgVisie– Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Zzp-scores deugen niet’

Brancheorganisaties bakkeleien over invoering zzp’s

Download hier de brief van Bussemaker:

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.