Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IPPZ lanceert app voor mijnTherapie

Mark van Dorresteijn
E-healthontwikkelaar IPPZ heeft een app gelanceerd waarmee patiënten modules van behandelplatform mijnTherapie op hun smartphone kunnen gebruiken. Altrecht geestelijke gezondheidszorg en GGZ Centraal zijn de eerste twee instellingen die de app aan hun patiënten aanbieden.
IPPZ lanceert app voor mijnTherapie

 

 

De app is voor elke patiënt anders in te richten, waardoor de patiënt een ‘app op maat’ krijgt. Het universele karakter van de app zorgt ervoor dat zorginstellingen de app voor diverse problematiek en patiëntdoelgroepen kunnen inzetten. De instellingen ontwikkelen zelf of in samenwerking met IPPZ zogeheten modules per type problematiek. Dit maakt de app uniek in zijn soort. De projectleiders e-health van beide instellingen, Renske Visscher en Matthijs Jantzen, onderschrijven dit: ‘Juist het generieke karakter spreekt ons zo aan. Op deze manier voorkom je dat je voor elk probleem een aparte app moet maken.’


App voor mijnTherapie


Patiënten met een inlog voor mijnTherapie kunnen de app eenvoudig downloaden via de Appstore. Na het invullen van een beveiligde inlogcode op hun mobiele telefoon kan de patiënt opdrachten maken, dagboeken bijhouden en berichten sturen naar de behandelaar. De app wordt ingezet naast de reguliere face-to-face contacten die een patiënt heeft met zijn of haar behandelaar. Doordat de app een verlengstuk is van het behandelplatform kunnen zorgverleners en patiënten alle data uit de app volgen en inzien op het platform mijnTherapie.


Altrecht en GGZ Centraal

Altrecht ggz en GGZ Centraal zijn de eerste twee instellingen die modules voor de app hebben ontwikkeld. Altrecht start in juli met de app op drie verschillende afdelingen voor patiënten met persoonlijkheidsproblematiek. GGZ Centraal heeft een module voor angstproblematiek ontwikkeld die al wordt gebruikt door patiënten van het Marina de Wolf Centrum.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.