Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IrisZorg start opleiding ervaringsdeskundigheid

Redacteur Zorgvisie
Ggz-organisatie IrisZorg start een opleiding voor ervaringsdeskundigen bij Hogeschool Windesheim. De bestaande opleiding die daar al wordt aangeboden is zo aangepast dat hij zowel aan cliënten van de organisatie kan worden gegeven, als aan zorgprofessionals.
Studeren Istock 660
Foto: iStock

Het is volgens IrisZorg de eerste keer dat een opleiding tot ervaringsdeskundige tegelijkertijd aan zorgprofessionals en (ex-)cliënten wordt gegeven. De opleiding is gericht op gelijkwaardig samenwerken, daarom doorlopen de twee groepen de leergang gezamenlijk. Alie Weerman, associate lector ervaringsdeskundigheid en participatie aan de Hogeschool Windesheim: ‘Het delen van je eigen herstelverhaal over verslaving of psychisch ingrijpende gebeurtenis vergt veel lef. Zeker in een groep waarin de rollen van cliënt en hulpverlener niet gescheiden zijn. Je moet je kwetsbaar durven opstellen. We verwachten dat de deelnemers na dit jaar de eigen ervaring én die van anderen beter kunnen benutten in hun werk.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.