Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Isala en IJselheem starten samenwerking ouderenzorg

Mark van Dorresteijn
De Isala klinieken en Woonzorgconcern IJsselheem gaan een samenwerking aan en starten een revalidatie- en behandelcentrum geriatrie met 68 plaatsen binnen de muren van het ziekenhuis. Daartoe tekenen de partijen vandaag een overeenkomst.
Isala en IJselheem starten samenwerking ouderenzorg

Kwetsbare oudere die zijn opgenomen in een ziekenhuis hebben andere zorg nodig. Door het centrum binnen de muren van het ziekenhuis te plaatsen, wordt de expertise van IJsselheem en de Isala klinieken gebundeld. Het ziekenhuis kan zo optimaal gebruikmaken van de gespecialiseerde zorg van het verpleeghuis voor patiënten die in het ziekenhuis zijn uitbehandeld, maar nog wel langdurige zorg en aandacht nodig hebben. Deze samenwerking moet ook leiden tot versterking van de samenwerking met onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en thuiszorg.

Anticiperen

“Momenteel is vijftien procent van de bevolking in Nederland 65 jaar of ouder, in 2040 is dat toegenomen naar een kwart. Bovendien neemt de verwachte levensduur toe met zes jaar. Met de toename van het aantal ouderen neemt ook de vraag naar ziekenhuisbehandelingen en ouderenzorg toe”, stelt de Isala klinieken. Met het realiseren van een ‘revalidatie- en behandelcentrum geriatrie’ willen Isala klinieken en IJsselheem anticiperen op deze ontwikkeling. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Medische vervolgopleidingen zetten in op samenwerking

Menzis en Lentis tekenen vierjarige samenwerking

SOS-arts zoekt samenwerking met eerstelijn

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.