Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Isala klinieken kiest voor EVD van Apenio

Mark van Dorresteijn
Isala klinieken in Zwolle heeft gekozen om alle verpleegkundige dossiers voor augustus 2013 te digitaliseren en onder te brengen in Apenio, een webgebaseerd elektronisch verpleegkundig dossier (EVD).
Isala klinieken kiest voor EVD van Apenio

De keuze voor digitalisering met Apenio hangt samen met de ingebruikname van de nieuwbouw. Met het nieuwe EVD wil het ziekenhuis inzetten op standaardisatie en kwalitatieve borging van zorgprocessen en bijbehorende zorgpaden. Vermindering van de administratieve lastendruk stelt de verpleegkundige in staat meer persoonlijke zorg aan de patiënt te besteden.

Apenio

Apenio is een webgebaseerd transmuraal elektronisch verpleegkundig dossier voor zowel acute als langdurige zorg. Het Institut für Public Health und Pflegeforschung van de Universiteit van Bremen heeft, in nauwe samenwerking met verpleegkundigen uit de praktijk en het softwarehuis Atacama GmbH, Apenio ontwikkeld. CarePoint Nederland B.V. heeft de Nederlandse versie ontwikkeld.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.