Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Isala schorst verpleegkundige om Facebookfoto’s

Redacteur Zorgvisie
Het Isala Ziekenhuis in Zwolle heeft een verpleegkundige geschorst omdat die foto’s van medische ingrepen op Facebook heeft geplaatst.
Facebook400.jpg
dpa/Jens Büttner

De medewerker plaatste foto’s die tijdens ingrepen zijn gemaakt op het sociale platform en overtrad daarmee niet alleen het medische beroepsgeheim, maar ook de wet Bescherming Persoonsgegevens. De Volkskrant schreef vanmorgen over de zaak. Volgens deze krant waren er op de foto’s operatief verwijderde voorwerpen, inwendige opnamen van patiënten en röntgenfoto’s te zien.

Verpleegkundige geschorst
Het Isala laat weten erg geschrokken te zijn van de actie van de verpleegkundige. ‘We hebben preventief melding gedaan van een vermoedelijk datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens’, schrijft het ziekenhuis in een reactie. ‘Dit incident is niet in overeenstemming met wet- en regelgeving en de normen en waarden van Isala. Daarom nemen we dit zeer hoog op en worden er maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen. Desbetreffende medewerker is geschorst in afwachting van het onderzoek.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.