Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

iSoft beëindigt CAO-contract

Annelies Vermeulen
iSoft kondigt aan het met de vakbonden FNV en CNV gesloten CAO-contract, te beëindigen. Met deze maatregel wil de onderneming meer flexibiliteit en bewegingsruimte voor de algemene arbeidsvoorwaarden bereiken. De ondernemingsraad heeft hier verontrust op gereageerd.
iSoft beëindigt CAO-contract

Het eerste CAO-contract werd afgesloten door de rechtsvoorgangers van iSoft. Destijds was het bedrijf, na een afsplitsing van een stichting, nog zonder concurrentie op de markt en was een eigen CAO nuttig. Met de beëindiging van het CAO-contract wil iSoft een individuelere invulling geven aan de algemene arbeidsvoorwaarden. De huidige CAO loopt tot en met 30 juni 2011 en zal worden beëindigd per die datum.

Ondernemingsraad

De ondernemingsraad is zich aan het beraden over deze situatie en wacht af wat de verdere stappen van de werkgever en vakbonden zijn. Wel heeft de ondernemingsraad de bestuurder nadrukkelijk verzocht haar besluit te heroverwegen. Tevens zullen zij er op aandringen dat de onderhandelingen met de vakbonden worden voortgezet. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

CSC neemt iSoft over

iSoft legt aandelenhandel stil na gerucht overname

iSOFT MicroHIS-gebruikers tevreden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.