Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaar cel voor ex-topman Icare

Mark van Dorresteijn
De rechtbank in Assen heeft dinsdag de 61-jarige Bart V., voormalig topman van Icare Thuiszorg, veroordeeld tot een jaar cel. In april eiste de officier van justitie zes jaar cel voor witwassen van geld, belastingfraude en oplichting. V. heeft volgens de aanklager Icare destijds voor 5,4 miljoen gulden benadeeld.
Jaar cel voor ex-topman Icare

De rechtbank acht echter alleen het witwassen van 1,3 miljoen gulden bewezen. Van V. wordt verwacht dat hij dat bedrag aan de thuiszorginstelling terugbetaalt.

Medeverdachten

Medeverdachte Elizabeth F. uit Amsterdam kreeg de langste straf opgelegd. De vrouw werd wegens valsheid in geschrifte en oplichting veroordeeld tot anderhalf jaar cel.

Een tweede topman, Jan B. uit het Spaanse St. Aniol, is ook veroordeeld tot een jaar cel voor het witwassen van de 1,3 miljoen gulden. Tegen hem werd in april dertig maanden cel geëist.

Kwalijke handelswijze

De rechtbank trok in april zes dagen uit voor de behandeling van alle dossiers. De rechtbank noemde de handelwijze van de ex-topman kwalijk, gezien de maatschappelijke positie van V. Uit financieel gewin is geld, dat bestemd was voor hulpbehoevenden, in eigen zak gestoken. V. onthield leden van de raad van bestuur de juiste informatie. Hij was in de periode 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter en genoot in die hoedanigheid een riant salaris. Tijdens zijn vertrek kreeg de man een gouden handdruk van 969.000 euro mee. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Ex-Icare-directeur voelt zich slachtoffer

Ex-topman Icare ontkent miljoenenfraude

Icare doet aangifte tegen voormalig bestuurder

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.