Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaaroverzicht / november

Ggz weigert zzp’s in te voeren

De instellingen voor geestelijke gezondheidszorg weigeren de nieuwe AWBZ-financiering in zorgzwaartepakketten (zzp’s) per 1 januari 2009 in te voeren. GGZ Nederland vindt het onverantwoord om al per 1 januari 2009 mee te doen aan de herverdeling van middelen. Het ministerie van VWS laat onderzoek doen naar de grieven van GGZ Nederland.

NZa beslist over miljoenensteun aan Meavita

Om een faillissement te voorkomen heeft de landelijke zorgorganisatie circa 11 miljoen euro aan steun aangevraagd. De NZa honoreert steunaanvragen alleen als door een faillissement de continuïteit van zorg in gevaar komt. Volgens anonieme bronnen lijkt de NZa genegen de aanvraag van Meavita echter wel te honoreren, omdat andere zorgaanbieders niet in staat zijn de zorg over te nemen als Meavita omvalt. Meavita Nederland splitst het concern in drie afzonderlijke zorgondernemingen. Werkmaatschappij Thuiszorg Groningen en Meavita West gaan zelfstandig verder, Sensire en Vitras/CMD gezamenlijk.

Voorkruipzorg bij Kennemer Gasthuis

Het Kennemer Gasthuis werkt samen met een commercieel zorgbemiddelingsbureau en behandelt patiënten sneller tegen betaling. Politiek Den Haag beticht het ziekenhuis van ‘voorkruipzorg’. Het ziekenhuis en bemiddelingsbureau Quality Medical Services ontkennen. Minister Klink is enthousiast. Het Kennemer Gasthuis stelt dat het alleen extra- en restcapaciteit benut en dat het slechts gaat om werknemers van bedrijven waar Quality Medical Services voor bemiddelt. QMS betaalt het Kennemer Gasthuis 900 euro per geplaatste patiënt. Daarvan gaat de helft naar het ziekenhuis en de helft naar de specialist. Het gaat alleen om zorg in het vrije prijssegment.

Naar december

Terug naar jaaroverzicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.