Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jade Zorggroep neemt omstreden Zorghoeve Diogenes over

Mark van Dorresteijn
De Jade Zorggroep uit Assen neemt de omstreden gehandicaptenzorgboerderij Zorghoeve Diogenes over. Diogenes was een particuliere zorginstelling, die tientallen verstandelijk gehandicapten verzorgde op woonzorglocaties in De Groeve en Veendam. Dat meldt RTV Drenthe.
Jade Zorggroep neemt omstreden Zorghoeve Diogenes over

Zo’n dertig cliënten met een verstandelijke beperking woonden bij Diogenes op vestigingen in De Groeve en Veedam. De Jade Zorggroep neemt de zorg voor de huidige negentien bewoners over. Directeur Jan Bollen van Jade laat via RTV Drenthe weten dat Diogenes prima in zijn organisatie past omdat Jade zelf ook zorg biedt aan verstandelijk gehandicapten.

Ouders van de bewoners

Ouders van de bewoners maken zich zorgen over wat hun te wachten staat, omdat er nog geen gesprek is geweest over de zorgverlening van Jade. Bestuursadviseur Eric Versteeg van de stichting wil dat de ouders meer medezeggenschap krijgen, zodat zij regie en sturing kunnen geven aan datgene wat voor hun kinderen van belang is. Ze hebben daar pas dinsdag een gesprek over, terwijl woensdag al de overname ingaat.

Diogenes in opspraak

Zorghoeve Diogenes kwam in opspraak na meldingen over intimidatie, bedreiging, mishandeling en fraude door het echtpaar dat de zorgboerderij leidde. Uit gesprekken van Zorgbelang Drenthe met oud-medewerkers kwam naar voren dat al eerder melding was gemaakt van misstanden. Een mediator in dienst van het bestuur van de Zorghoeve ontkende de aantijgingen, maar de Zorggroep ging in mei alsnog failliet. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Zorghoeve Diogenes failliet

IGZ: Directie Zorghoeve Diogenes moet terugtreden

Zorghoeve Diogenes krijgt deadline voor noodzakelijke verbeteringen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.