Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jan Aghina verlaat NVZD na mediation

Jan Aghina vertrekt per 1 februari als directeur van de NVZD vereniging van bestuurders in de zorg. In een persbericht laat de NVZD weten dat beide partijen in “goed onderling overleg” hebben besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Als reden noemt de NVZD “niet overbrugbare verschillen van mening over de aansturing van de vereniging”.
Jan Aghina verlaat NVZD na mediation

Het vertrek van Aghina is niet verrassend. Aghina was sinds 22 september door het NVZD-bestuur geschorst. Het verzoek om ontbinding van de arbeidsovereenkomst werd door de kantonrechter in Utrecht medio november aangehouden. Hij oordeelde dat de betrokkenen eerst moesten proberen om via mediation tot een oplossing te komen. De gesprekken van de afgelopen maanden hebben duidelijk gemaakt dat hervatting van de samenwerking niet mogelijk is.

Ledenvergadering

Aghina’s werkzaamheden worden in ieder geval tot de algemene ledenvergadering op 3 maart waargenomen door interim-directeur Hans Lotgerink. Vakblad Skipr meldt dat er een brief naar de leden is gegaan. In deze brief laat het bestuur weten bij die gelegenheid het beoogde toekomstscenario voor de NVZD te zullen ontvouwen. Vooruitlopend op de algemene ledenvergadering heeft het NVZD-bestuur de afgelopen maand een aantal ledenraadplegingen gehouden, waarin gesproken is over een alternatief bestuurs- en uitvoeringsmodel voor de beroepsvereniging van zorgbestuurders. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Terugkeer Aghina NVZD blijft mogelijk

Damen noemt uitlatingen Aghina ‘onzin’

Bestuur NVZD wil directeur Jan Aghina ontslaan

Positie NVZD-bestuur wankelt

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.