Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan Coolen maakt overstap naar NPCF

Jan Coolen wordt manager bij de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie van het team dat zich bezighoudt met de kostenontwikkeling binnen de zorg en met veranderingen in het verzekerde pakket. Dit zowel op het gebied van de Zvw als de AWBZ.
Jan Coolen maakt overstap naar NPCF

Tot nu toe werkte Jan Coolen bij Zorgverzekeraars Nederland onder meer als coördinator van de AWBZ. Maar hij hield zich daar ook bezig met het bredere terrein van de gezondheidszorg waaronder de eerste lijn en het preventiebeleid. Eerder was hij manager ‘zorginnovatie en beleid’ bij het Nederlandse Instituut Zorg en Welzijn. Daarvoor twintig jaar universitair hoofddocent bestuurskunde.

Brede ervaring

Atie Schipaanboord, adjunct-directeur NPCF, is blij met de komst van Coolen: ‘Zijn brede ervaring en deskundigheid is zondermeer een versterking van ons bureau. Dat hij de overstap naar de NPCF maakt beschouwen wij als een bevestiging van het belang dat alom in de zorg wordt erkend van een sterke en professionele patiëntenbeweging.’ (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.