Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Jan Kremer: ‘Kijk voorbij het deelbelang en onderteken het IZA’

Speciaal gezant passende zorg Jan Kremer van Zorginstituut Nederland roept partijen in de zorg op het Integraal Zorgakkoord (IZA) te tekenen. Op dit moment overleggen veel besturen over het IZA en kan de achterban reageren via enquêtes.
Jan Kremer
Premium

Kremer raadt zorgorganisaties aan om

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Huisartsenzorg wordt gefinacierd vanuit 3 segmenten, S1, S2, S3. Primaire patientenzorg in S1, ketenzorg uit S2 en zorgvernieuwing uit S3. In S3 is, omdat huisartsen het niet lukt om de bureaucratie te verslaan, en zorgverzekeraars niet met individuele huisartspraktijken willen praten, geld overgebleven. Dit wordt vervolgens gekort op het budget. Een belangrijke wens voor de nabije toekomst is “meer tijd voor de patient”. Dat is primaire huisartsenzorg, echter in het IZA wordt voorgesteld dit uit S3 te betalen. Alleen dit al is reden genoeg om het akkoord niet te tekenen.

  2. Lees alle reacties
  3. Dank je wel Jan voor het artikel. Ook voor de GGZ zijn het ingewikkelde tijden.
   Maar we zijn het eens dat alleen deze weg stappen kunnen zijn naar een houdbare toekomst met voldoende vitale en gemotiveerde professionals.
   Dat aspect had nog veel duidelijker in het IZA gemogen én komt zeker terug in de uitwerkingen wat ons betreft

  4. Prof. J. Kremer, verbonden aan het ZIN adviseert bestuurders van Zorgorganisaties om voorbij het belang van hun organisatie te redeneren en te tekenen bij het “kruisje” van het IZA-2. Want hij weet wat goed voor ons allen is, toch? Echter, zonder voldoende eigen budget tekenen voor een op zich goed idee? In deze tijd en voor vier jaar? “Over-“moedig” en vol vertrouwen in dit en volgend kabinet?

   • Waarom moet dan de eigen keuze voor zorgverlener uit? De vrijheid om zorgaanbieder te nemen willen de grote jongens aan banden leggen? De niet gecontracteerde zorgaanbieders zijn de boosdoeners in dit beleid. De zorgverzekeraren behouden alle macht. En daarvoor moeten wij tekenen?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.