Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan Kremer toezichthouder OLVG

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Jan Kremer, hoogleraar patiëntgerichte innovatie in het Radboudumc en voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut, wordt toezichthouder in het OLVG.
Kremer.Jan.png

Dat maakt het Amsterdamse ziekenhuis vandaag bekend. 

OLVG
De raad van toezicht en raad van bestuur zien Kremer als waardevolle aanwinst ‘in deze tijd met snelle veranderingen voor ziekenhuizen, de toenemende druk vanuit de overheid en de verzekeraars en de keuzes die OLVG zal moeten maken.’

Kwaliteit
Kremer is op dit moment hoogleraar patiëntgerichte innovatie en strategisch adviseur bij het Radboudumc en voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut. Daarnaast is hij lid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, adviseur bij Strategy& en lid van de raad van commissarissen van Ksyos. Kremer richt zich tegenwoordig vooral op de organisatie van de gezondheidszorg. Het is zijn missie dat de zorg meer vanuit het perspectief van de patiënt wordt ingericht met oog voor maatschappelijke waarden.

In het novembernummer van Zorgvisie staat een uitgebreid interview met Jan Kremer. Zorgvisie nr. 11 verschijnt op 28 oktober. 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

 


Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.