Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Jan Peter Balkenende in toezicht NKI-AVL

Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende is op 19 mei toegetreden tot de raad van toezicht van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam.
Jan Peter Balkenende in toezicht NKI-AVL

Tegelijkertijd heeft Wim Kok afscheid genomen als voorzitter van de raad van toezicht. Kok was sinds 2003 lid en heeft de voorzittersrol vanwege het overlijden van Wim Duisenberg in september 2005 overgenomen.

Uitbreidingsplannen

De raad van toezicht is betrokken bij de uitbreidingsplannen van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Mede vanwege de toename van het aantal patiënten met kanker verwacht het ziekenhuis tot 2020 met 70 procent te groeien. De raad van bestuur schrijft verheugd te zijn met de aanvaarding van het lidmaatschap door Jan Peter Balkenende en kijkt uit naar de toekomstige samenwerking. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NKI-AVL opent geavanceerde bestralingsruimte

NKI-AVL zoekt samenwerking met nieuwe eigenaren Slotervaart

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Jan Peter Balkenende is dat niet die man die het Nederlands innovatiebeleid jaren lang frustreerde? Mag hij nou in de RvT van een ziekenhuis zitten? Wat weet hij nou van ziekenhuizen? Als hij dit gaat doen dan heeft hij blijkbaar weinig zinnigs te doen. Maar ach hij volgt Wim Kok op, dus hij kan naar zichzelf toe volhouden dat dit een prima functie is voor een ex-premier. Grappig ook dat hij niet de voorzitter is. “Zeg Jan Peter, kunnen we het centraal houden?” zei de voorzitter. Leuk. Ik zou er veel voor over hebben om die voorzitter te zijn. En dan mag Balkenende instemmen met het nieuwe salaris van de directie. “Wij stellen voor dat de directie van 1,8 JPB doorgroeit naar 1,9 MR. Dit in verband met de verantwoordelijkheid van de functie en de behaalde successen”. Zo dat zet een oud premier weer even op zijn plaats. Ook erg leuk. De vergaderingen van deze RvT zouden nationaal moeten worden uitgezonden, als een soort genoegdoening voor de Nederlanders.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.