Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan van Zanen: ‘2016 uitdagend jaar voor gemeenten’

In zijn nieuwjaarsboodschap spreekt de voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Jan van Zanen, de verwachting uit dat 2016 uitdagend zal zijn. Niet alleen vanwege het vluchtelingenprobleem maar ook door de nieuwe verantwoordelijkheden in het sociaal domein en de zorg.
jan-van-zanen400.jpg
Foto: VNG

‘De bezuinigingen die met de decentralisaties gepaard gingen worden dit jaar pas echt voelbaar voor onze inwoners’, zegt Van Zanen. ‘Dat is een pijnlijke realiteit. Anderzijds betekent het ook dat we nu kunnen laten zien dat we als gemeenten in staat zijn om maatwerkoplossingen voor onze inwoners te bedenken. Innovatief, dichtbij, passend bij ieders persoonlijke situatie.’

Middelmatigheid
Volgens Van Zanen is hierbij middelmatigheid ‘niet goed genoeg’.  ‘We moeten streven naar excellentie. Naar innovatieve oplossingen die de samenleving een duwtje in de rug geven. We moeten continu blijven werken aan het verbeteren van onze dienstverlening. We moeten continu voor ogen houden wat onze inwoners en ondernemers nodig hebben, en onze producten, diensten en werkwijze daarop afstemmen.’ Lees hier de hele toespraak.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.