Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan Willem Leer nieuwe voorzitter CCMO

Mark van Dorresteijn
Jan Willem Leer is door minister Schippers benoemd tot nieuwe voorzitter van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO). Hij start per 1 november 2014 en volgt Gerard Koëter op, die van 2008 tot 2014 voorzitter was van de CCMO.
Jan Willem Leer nieuwe voorzitter CCMO
Foto: Radboudumc

De CCMO is een zelfstandig bestuursorgaan dat de bescherming van proefpersonen betrokken bij medisch-wetenschappelijk onderzoek waarborgt. Op 6 juni dit jaar nam Jan Willem Leer afscheid als hoogleraar radiotherapie aan het Radboudumc. ‘Ik vind het erg fijn dat ik mijn kennis en vaardigheden ook na mijn pensionering kan inzetten. Het voorzitterschap van de CCMO zie ik als een eervolle positie’, aldus Leer.

Loopbaan

Sinds 1998 werkte Leer als hoofd van de afdeling radiotherapie van het Radboudumc. Hij heeft veel medisch-wetenschappelijke studies naar de behandeling van kanker (mede) geïnitieerd. Voor zijn onderzoek ontving hij internationale prijzen en erelidmaatschappen waaronder de European Society for Radiotherapy & Oncology (ESTRO) life time achievement award en de van der Schueren Award. Jan Willem Leer is Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.