Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Jan Willem Weck volgt Gerrit van der Wal op bij IGZ

Jan Willem Weck zal, op verzoek van minister Edith Schippers (VWS), per 1 juli de functie van Inspecteur-generaal (IG) voor de Gezondheidszorg waarnemen. Gerrit van der Wal, die deze zomer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, gaat - zoals al eerder bekend werd gemaakt - op die datum met pensioen.
Jan Willem Weck volgt Gerrit van der Wal op bij IGZ

Jan Willem Weck zal, op verzoek van minister Edith Schippers (VWS), per 1 juli de functie van Inspecteur-generaal (IG) voor de Gezondheidszorg waarnemen. Gerrit van der Wal, die deze zomer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, gaat – zoals al eerder bekend werd gemaakt – op die datum met pensioen.

CV

Sinds 1 april 2011 is Weck aangesloten bij ABD TOP Consult, de consultancy- en interim-managementgroep die binnen de Rijksoverheid op het hoogste niveau voorziet in de behoefte aan interim-management en advies. Weck zal de IGZ leiden tot het moment dat de vacature van IG definitief ingevuld is. De sollicitatieprocedure daartoe is inmiddels in gang gezet. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Inspecteur-generaal Van der Wal met pensioen

Schippers: ‘Nog geen oordeel IGZ’

weblog: IGZ voor gemeenten

3 REACTIES

  1. Jan Willem Weck was ooit een tijdje “bekende nederlander” toen hij voor bijlmercommissie iets riep over “onder de pet houden” – heeft dus een verleden in de Rijksoverheid (o.a. de inspectie verkeer en waterstaat) en niet in de gezondheidszorg. Kan voor- en nadelen hebben….

  2. Lees alle reacties
  3. Deze meneer zal vast heel goed op de winkel passen, maar hoeveel kennis heeft hij van kwaliteit van zorg? En heeft deze man genoeg statuur in de zorg om conflicten aan te gaan met medisch specialisten? Ik denk dat zorgaanbieders een rustige periode mogen voorzien.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.