Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Janko de Jonge wordt consultant

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Neuroloog en vice-voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten, Janko de Jonge, wordt partner bij de adviesgroep Consultants voor de Gezondheidszorg van de VvAA.
Janko de Jonge wordt consultant

Hij blijft tot 18 december 2014 vice-voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten. De Jonge blijft werkzaam als neuroloog.

VvAA

Bij de adviesgroep Consultants voor de Gezondheidszorg van VvAA zal hij zich vooral richten op de organisaties van medisch specialisten, medisch specialistische bedrijven en zorginstellingen. De vraag hoe de bedrijfsvoering en de samenwerking kunnen worden verbeterd met als uitgangspunt de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg, is daarbij leidend. Janko de Jonge is sinds ruim twintig jaar werkzaam als neuroloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Zijn aandachtsgebied is de ziekte van Parkinson.

Bestuursfuncties

De Jonge vervult bestuursfuncties bij onder meer de Orde van Medisch Specialisten en het beroepspensioenfonds BPMS, is lid van de programmaraad van de Academie van Medisch Specialisten, lid van de Raad van Toezicht van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en lid van de Raad van Advies bij Mediforum. De Jonge geldt als expert op het gebied van financiering/bekostiging, marktwerking en organisatie van de gezondheidszorg. Hij is als consultant drie dagen per week beschikbaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.