Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Jansen verlaat Waterland met stille trom

Jack Jansen is niet langer werkzaam als bestuursvoorzitter van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. De bestuurs­taken worden sinds juni ad interim waargenomen door Derk Vermeer.
Jansen verlaat Waterland met stille trom

Volgens Jan van Walsem, voorzitter raad van toezicht, was Jansen niet genoeg gericht op de toekomst. “Elk tijdperk heeft zijn eigen mensen nodig. Wij moeten ons als Waterlandziekenhuis meer richten op de toekomst. Met name de samenwerking met andere ziekenhuizen zal de komende jaren belangrijk worden.” De toezichthouder concludeert dat Jansen meer gefocust was op het operationele proces. “Jansen heeft daarom zelf het besluit genomen om het ziekenhuis te verlaten.”

Aanrijding

Jansen kwam na een aanrijding op 10 mei thuis te zitten. Van Walsem nam toen waar voor de oud-bestuurder. “Tijdens die periode kwam het verschil van inzicht naar voren. Vervolgens is Vermeer benoemd tot definitieve vervanger.” Vermeer werkte eerder als interim-voorzitter in de Isala klinieken en als bestuursvoorzitter van het Amphia Ziekenhuis.

Keuzes

Keuzes omtrent de toekomst van het ziekenhuis wil Van Walsem graag overlaten aan de nieuwe bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. “Als we keuzes maken, moeten we goed weten wat we kiezen en waarom. Daar betrekken we graag de definitieve bestuurder bij omdat die uiteindelijk het ziekenhuis voor langere periode moet leiden. Het is echter niet te voorkomen dat we nu al stappen nemen richting samenwerking met andere ziekenhuizen. We hebben overigens nog geen definitieve keuzes gemaakt, maar het ziekenhuis werkt nu al prettig samen met Esperance en het Westfriesgasthuis.”

Niet in de media

De zoektocht naar een nieuwe bestuurder start in september. Het vertrek van Jansen is door het ziekenhuis niet actief in de media gebracht. Van Walsem: “Medewerkers en stakeholders zijn wel op de hoogte gebracht, maar verder hebben we de kwestie intern gehouden. Het ziekenhuis is de laatste tijd veel negatief in het nieuws gekomen en we wilden niet opnieuw alle aandacht op ons vestigen. Zeker omdat het dossier-De Bruin niets te maken heeft met het vertrek van Jansen.” Jansen zelf was niet bereikbaar voor commentaar. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees meer:

Waterlandziekenhuis bleef te lang in crisisfase hangen

Waterland traag bij afhandeling zaak De Bruin

Jan van Walsem voorzitter toezicht Waterlandziekenhuis

Jack Jansen bestuurslid bij Waterlandziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

7 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Onzin, Jansen was doortastend in de zaak De Bruin, dat weet iedereen binnen ons ziekenhuis. Dat sommige dat niet leuk vonden zal iets over hun zeggen. “Medewerker 1′ zal wel een arts zijn die wat te verbergen heeft. Gedraag je aub in het belang van ons ziekenhuis.

 3. Terecht dat deze bestuurder eindelijk is vervangen, en natuurlijk heeft het heel veel met de zaak de Bruin te maken. Daar heeft meneer gewoon een potje van gemaakt.
  Maar ja, dat openlijk toegeven blijft het moeilijkste wat er is.
  Schrale troost de heer Jansen zal zonder twijfel voldoende hebben ontvangen om na zijn vertrek niet liftend terug naar Brabant te hoeven. Helaas zien we dat pas volgend jaar juli op z’n vroegst.

 4. Weer een bestuurder die met drogredenen wordt vervangen door een lid van de zittende raad van toezicht. Over kwaliteit, veiligheid & integriteit in de zorgtopstructuur gesproken: wie bewaakt de zorgbrede governancecode? Juist ja: de raad van toezicht! Ha, ha.

 5. Citaat Olchert Brouwer, toenmalige voorzitter RvB n.a.v de benoeming van JJ op 1 april 2009: “Jack Jansen heeft een duidelijke visie op een klantgerichte gezondheidszorg en weet die goed over te brengen.”
  Erna Baars was voor hem bestuursvoorzitter vanaf sept. 2008! Ondertussen is dus ook de voorzitter van de Raad van Toezicht gewisseld.
  Tja….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.