Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jean-Pierre Pierie benoemd tot hoogleraar

Mark van Dorresteijn
Jean-Pierre Pierie is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar Endoscopische Chirurgie, in het bijzonder Onderwijs en Opleiding, bij het UMC Groningen.
Jean-Pierre Pierie benoemd tot hoogleraar

Pierie studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. In 1995 promoveerde hij tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift getiteld “Healing of the cervical oesophago-gastrostomy”. Hij volgde de opleiding gastro-intestinale oncologische chirurgie in het Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Boston, USA en de opleiding chirurgie, differentiatie gastro-intestinale chirurgie in het UMC Utrecht. Sinds 2001 is Pierie werkzaam als chirurg en docent in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Tevens doceert hij sinds 2002 in het UMCG.

Kwaliteit en veiligheid

Het onderzoek van Pierie zal gericht zijn op de effectiviteit en evaluatie van leermethoden en de resultaten van gestructureerde training en opleiding in de endoscopische chirurgie, vanaf het skillslab tot video-assisted studies en implementatie in de dagelijkse praktijk. De nadruk van de leeropdracht ligt daarbij op de bewaking en bevordering van de kwaliteit en veiligheid in de endoscopische chirurgie en de vormgeving van een tot nu toe ontbrekende gestructureerde opleiding.

MCL

De nieuwe hoogleraar zal zijn werk in Groningen met zijn werkzaamheden in Leeuwarden combineren. Hij blijft als chirurg verbonden aan het MCL en lid van de Maatschap Heelkunde aldaar. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.