Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeanine Verbunt hoogleraar revalidatiegeneeskunde

Revalidatiearts Jeanine Verbunt wordt per 1 april benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Haar leerstoel is klinische epidemiologie in de revalidatiegeneeskunde, met de nadruk op chronische pijn.
Jeanine Verbunt hoogleraar revalidatiegeneeskunde

Jeanine Verbunt is als revalidatiearts werkzaam in het MUMC (Maastricht Universitair Medisch Centrum), gedetacheerd vanuit Adelante. Zij richt zich in haar werk als revalidatiearts met name op de revalidatiezorg voor patiënten met chronische pijn aan het bewegingsapparaat. Dit betreft zorg voor zowel volwassenen als jongeren met chronische pijn.

Nieuwe revalidatiebehandelingen
In de functie van hoogleraar zal zij zich de komende jaren inzetten om door middel van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, de revalidatiezorg voor deze doelgroep verder te verbeteren. Het ultieme doel is om de kwaliteit van leven en de mate van participatie in de samenleving van patiënten met chronische pijn te verhogen. Specifieke aandachtsgebieden in haar onderzoek zijn daarbij onder andere de werkingsmechanismen van nieuwe revalidatiebehandelstrategieën en de effecten van nieuwe revalidatiebehandelingen. Het wetenschappelijk onderzoek wordt, in nauwe samenspraak met vakgroephoogleraar revalidatiegeneeskunde Rob Smeets, uitgevoerd door het onderzoeksteam van de vakgroep revalidatiegeneeskunde van de Universiteit Maastricht en het kenniscentrum Adelante. Op het gebied van chronische pijn is er een intensieve samenwerking  met de revalidatieteams van de afdeling revalidatiegeneeskunde van het MUMC en de afdeling chronische pijn van Adelante.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.