Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeroen Bosch Ziekenhuis dreigt met rechtzaak

De verandering in de bouwfinanciering levert een schadepost op voor ziekenhuizen die nu met nieuwbouw bezig zijn. Bestuurder Peter de Kubber van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil compensatie. ‘Wij staan juridisch sterk.’

Voor ziekenhuizen die bezig zijn met nieuwbouw – dat zijn er acht tot tien – pakt de overgang naar het nieuwe bouwregime rampzalig uit,zegt De Kubber in de ZorgVisie Bouwspecial. Ongedekte kapitaalslasten

Dat komt doordat de eerste jaren na de nieuwbouw de hoge kapitaalslasten onvoldoende worden gedekt. “Het punt is dat wij onze investeringen hebben moeten doen volgens de bestaande wetgeving. Wij hebben niet de mogelijkheid gehad om op basis van de nieuwe normatieve vergoeding spaargeld op te bouwen voor forse investeringen.”

Brief aan Wijffels

Samen met twee andere ziekenhuizen heeft het Jeroen Bosch half januari al bij kabinetsinformateur Wijffels aan de bel getrokken. De ziekenhuizen willen financiële compensatie. “Als dat niet lukt, zijn wij genoodzaakt juridische stappen te ondernemen.” (Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.