Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdzorg trekt aan de bel over financiën

Redacteur Zorgvisie
Ggz-aanbieders en gemeenten trekken aan de bel over de jeugdzorg. In veel gemeenten is het budget voor de jeugdzorg namelijk al uitgegeven.
Espria-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Tegenover Zorgvisie bevestigen Yulius en Accare dat hun budget voor dit jaar niet toereikend is om alle kinderen te kunnen helpen. De Stentor meldt dat in Overijssel  miljoenen euro’s extra nodig zijn voor jeugdzorg. Het bureau Transformatie Jeugdzorg geeft vorm aan de jeugdzorg in 11 gemeenten in de provincie en denkt dat er in totaal 113,4 miljoen euro zal worden uitgegeven aan de zorgtak. Er is extra geld nodig om te voorkomen dat de wachtlijsten in de regio te lang worden. Daardoor kunnen de gemeenten niet voldoen aan de bezuinigingseisen voor dit jaar.

Problemen jeugdzorg
Ook in andere delen van het land is het geld op, meldt de NOS. Ggz-aanbieders Accare, Karakter, Dokter Bosman en Yoep denken dat bij een derde van de gemeenten het geld als sinds juni op is. Daardoor moeten jongeren in deze plekken tot januari wachten, wanneer er weer budget beschikbaar is.

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.