Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Johan van der Heide verwisselt Bernhoven voor De Zorggroep

Johan Sietse van der Heide (54) stapt op als bestuursvoorzitter van ziekenhuis Bernhoven in Uden om bestuurslid bij De Zorggroep in Venlo te worden.
Johan van der Heide verwisselt Bernhoven voor De Zorggroep

De raad van toezicht van Bernhoven betreurt het vertrek van Van der Heide en feliciteert hem met deze nieuwe stap  in zijn loopbaan. De Zorggroep is een grote thuis- en ouderenzorgorganisatie in Limburg die zich voorbereidt op het verwerken van de grote veranderingen in organisatie en financiering van deze sector. Van der Heide: ‘In mijn werkzaamheden staan strategie en leiderschap in verandering centraal. Daarbij heeft de gezondheidszorg altijd mijn bijzondere interesse gehad. Ik verbind mij graag met mensen en wil graag samenwerken aan de toekomst van goede zorg.’

3 REACTIES

 1. Er is geen plaats waar je zo snel miljoenen kunt ‘krijgen’ (niet verdienen) dan bij verpleeg- en zorginstellingen.
  Nog deze week krijg ik van van Rijn een antwoord op mijn brief: ‘Ja, mijnheer, de verpleeg- en zorginstellingen krijgen inderdaad heel veel geld (per patient) van de AWBZ, en wat ze daar voor doen MOETEN ZE ZELF WETEN en ja dat leidt tot TE HOGE SALARIERING EN BONUSUITKERINGEN. En als u denkt dat er structureel te weinig personeel staat met structureel te weinig opleiding (ex vakkenvullers bij AH) en dat elke patient de verzorging krijgt van ZZP1 of 2 dan is dat zo’.
  Als uw klomp breekt, gebeurt hetzelfde dan met mij, met dien verstande dat ik niet een maar twee klompen brak en ik stortte van ellende in elkaar.
  Dat weet van de Heide, dus wegwezen uit het ziekenhuis, waar de overheid nog enige (niet veel) regelgeving handhaaft (en Truus Schippers let zogenaamd op de ziekenhuissalariering), en op naar een verpleeg- of zorginstelling.
  Van de Heide: ‘Ja, maar daar weet ik niet veel van’. Geen punt, maak je brokken (bijv iemand vermoorden zoals bij NOVO) dan ga je met een dikke bonus EN SALARIGVERHOGING naar een andere zorginstelling; nu weet u ook waarom elke Zorg Nieuwsbrief vol staat met directiewisselingen.
  Slaap maar lekker door, de trieste patient is WEER de dupe.

 2. Lees alle reacties
 3. Helemaal mee eens. Zo bouwt iedere medisch bestuurder aan zijn carriere en toekomst. Dat mag natuurlijk. Maar de salarissen en opstappremies zijn ook niet mis. En zoals hij zelf ook zegt, heeft de gezondheidszorg zijn bijzondere interesse. Ja, dat begrijp ik wel. Maar deze salaissen en de onderlinge baantjescultuur liggen in de politieke en publieke discussie nooit onder vuur. Ook allemaal van premiegelden, he! Maar de dokters, dat zijn nog eens graaiers! Altijd spreekt dat op een of andere meer tot de verbeelding. We zullen het over de andere beroepen in de zorg nooit hebben.

 4. Tja. Hij verbindt zich graag met mensen. Meehelpen aan de toekomst van goede zorg. Wat de afgelopen jaren bij Bernhoven vooral is veranderd, is het salaris van Van de Heide. De man die de cappuccino wegbezuinigde uit de koffieautomaten voor de medewerkers, verdiende bij zijn komst in 2008 240.660 euro. En in 2012 was dat 277.090 euro, dus 36.430 euro meer in vier jaar tijd. Elk jaar 9000 euro extra bovenop zijn schamele loon (dat overigens bijna het dubbele van een ministersalaris is) . De toekomst van goede zorg? Goed zorgen voor de toekomst, bedoelt hij. Iets kritischer zijn bij binnenkomende persberichten zou prettig zijn. Al deze info is overigens openbaar te vinden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.