Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Joint venture Orbis Thuiszorg en Assist

Orbis Thuiszorg uit Sittard en het landelijk opererende Assist hebben een intentieverklaring ondertekend voor samenwerking in een joint venture die als voorlopige werktitel 'Orbis Thuiszorg' heeft.
Joint venture Orbis Thuiszorg en Assist

De twee partijen willen vanaf 2011 beginnen met de joint venture. “Het efficiënte organisatiemodel van Assist en de gespecialiseerde kennis en ervaring van Orbis hebben geleid tot positieve ervaringen en goede resultaten. Deze vormen de aanleiding om ook in de AWBZ-thuiszorg intensief met Assist samen te gaan werken”, aldus Roel Goffin, lid raad van bestuur Orbis Medisch en Zorgconcern.

Organisatie

In de komende maanden wordt verder gewerkt aan het gewenste organisatiemodel voor deze nieuwe onderneming binnen Orbis Medisch en Zorgconcern. Ger Henstra, directeur Assist: “De ontwikkelingen in de thuiszorg maken in de huidige AWBZ-markt een bedrijfsmatige aanpak, met aandacht voor klantgerichtheid en kwaliteit, essentieel. Verantwoordelijkheden worden daarin laag in de organisatie gelegd, ondersteund door ICT-toepassingen en een strak georganiseerde backoffice.”

Afbouwen formatieplaatsen

In de komende maanden wordt ook uitvoerig aandacht besteed aan de eventuele consequenties voor de werkgelegenheid en de huidige formatieplaatsen. Uitgangspunt is dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Eventuele afbouw van formatie zal plaatsvinden via natuurlijk verloop en selectieve vacaturestops. Medewerkers zijn hierover op 16 september mondeling geïnformeerd. De zorg- en dienstverlening aan cliënten gaat onverminderd voort. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

MC Groep en Orbis financieel zwakste ziekenhuizen

KwadrantGroep in zee met Assist Zorg in Huis

‘Samenwerking Atrium en Orbis bespaart 30 tot 35 miljoen’

Stichting Sint Jacob in joint venture met Vebego

Zorgvisie Nieuwsbrief

Tekst: Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een prima initiatief voor de Zorg in Limburg. De Zorg- & Dienstverlening is en blijft een Speerpunt voor de Clienten . Wij moeten dit zeker volgen en benieuwd naar de Resultaten. De Provinciale Politiek mag trots zijn op deze Bestuurders.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.