Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jos Aartsen voorzitter NFU

Jos Aartsen, bestuursvoorzitter van UMC Groningen, is per 1 september 2015 benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Federatie Universitair Medische Centra (NFU). Jos Aartsen volgt Guy Peeters (Maastricht UMC+) op, die de afgelopen drie jaar de NFU-voorzitter was.
Jos Aartsen voorzitter NFU

Jos Aartsen is sinds 1 juli 2012 voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG. Hij maakt sinds 2008 deel uit van de Raad van Bestuur. Aartsen studeerde rechten in Utrecht en heeft een lange loopbaan in de gezondheidszorg. Voordat hij naar Groningen kwam was hij onder andere hoofd beleidssector Curatieve Zorg bij de Ziekenfondsraad. Aartsen gelooft erg in de samenwerking tussen kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven op het gebied van innovatie en valorisatie.

Kuipers

Per 1 september 2015 treedt Ernst Kuipers aan als vicevoorzitter van de NFU. Kuipers is sinds 2012 lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC, sinds maart 2013 als voorzitter. Kuipers studeerde geneeskunde in Groningen, en is opgeleid tot internist en MDL-arts. Hij heeft zich hard gemaakt voor de introductie van darmkanker bevolkingsonderzoek in Nederland en daarbuiten. Als bestuursvoorzitter van het Erasmus MC zet Kuipers zich in voor regionale netwerkvorming. Als NFU-vicevoorzitter wil hij bijdragen aan de verdere versterking van de samenwerking tussen de umc’s.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.