Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Jos de Blok: ‘Suggestie van fraude Buurtzorg is klinkklare onzin’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De suggestie dat Buurtzorg zich schuldig zou maken aan miljoenenfraude, zoals het AD meldt, is volgens directeur Jos de Blok ‘klinkklare onzin’. Hij bereidt juridische stappen voor tegen de krant en zinspeelt op stoppen met thuiszorg in de Wlz voor zorgkantoor CZ. ‘We lijden elk jaar een miljoenenverlies op de thuiszorg in de Wlz.’
Jos de Blok, directeur Buurtzorg Nederland
Buurtzorg-directeur Jos de Blok. Foto: Paul Tolenaar
Premium

Al ruim 15 jaar declareert

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Buurtzorg fungeert als luis in de pels voor de bureaucratie van de zorgverlening. Wanneer de regelgeving zo dominant is dat werken in de zorg leidt tot frustratie en burn-out wordt het tijd dat alle zorgverleners opstaan en Buurtzorg ondersteunen in hun werkwijze. Het systeem is ziek! De bekostiging zou afgestemd moeten worden op de salarissen van de in de organisatie werkende zorgverleners. Einde bureaucratie en minder stress voor de medewerkers.
   Vertrouwen geven aan medewerkers levert tevreden zorgverleners en cliënten op.

  2. Lees alle reacties
  3. Hoe herkenbaar; indien men iets niet begrijpt of als het anders is dan anders, dan plakt men er tegenwoordig vaak zonder problemen of aanziens des persoons de sticker ‘fraude’ op. Dat scoort immers wel lekker. Niet nadenkende over wat dat (soms nog jaren nadien) met de persoon of organisatie doet waar men dit (vaak dus volkomen onterecht) over zegt.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.