Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Josephine Colijn in directie Academie voor Medisch Specialisten

Met de aanstelling van Josephine Colijn als directeur heeft de Academie voor Medisch Specialisten haar directieteam uitgebreid. Samen met Pieter Wijnsma zal Josephine Colijn de groei van de Academie verder vorm geven.
Josephine Colijn in directie Academie voor Medisch Specialisten

Colijn is geen onbekende in de Nederlandse gezondheidszorg. Zij volgde een opleiding HBO Verpleegkunde en studeerde daarna Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij bekleedde verschillende management- en directieposities in een UMC, bij een zorgverzekeraar en een organisatie voor risicomanagement in de zorg. Daarnaast is zij onder andere voorzitter van de raad van toezicht bij een zorginstelling en doet zij onderzoek naar governance risk compliance in de gezondheidszorg.

De Academie
De Academie voor Medisch Specialisten is in 2008 opgericht door de Orde van Medisch Specialisten, de VvAA en het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze Academie hebben zij hun krachten gebundeld om medisch specialisten te ondersteunen bij de uitoefening van hun vak. Zodat zij naast de medisch inhoudelijke competenties ook vaardigheid ontwikkelen in de uitoefening van hun andere rollen in de zorg als collega, ondernemer, leidinggevende, bestuurder, assessor, adviseur, bemiddelaar, opleider, onderzoeker of pleitbezorger.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.