Juiste zorg op de juiste plek allang begonnen

Het huidige bekostigingssysteem functioneert in de praktijk anders dan de bedoeling was. Desondanks leidt het tot veranderingen in de ziekenhuiszorg die we allemaal willen. Met wat aanpassingen ontstaat er nog meer ruimte voor de juiste zorg op de juiste plek.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De juiste zorg op de juiste plek
Foto: FlamingoImages/Getty Images/iStock

Niets menselijks is ziekenhuisbestuurders en medisch specialisten vreemd: ze zijn gevoelig voor financiële prikkels. Welke financiële prikkels zijn nu ingebouwd in het bekostigingssysteem die van invloed zijn op hun gedrag? Let wel: het gaat mij hier nadrukkelijk niet om het debat wel of geen marktwerking. Het gaat mij om de vraag hoe de prikkels in de praktijk werken. Want het beeld op basis waarvan het bekostigingssysteem is gebouwd, zou wel eens heel anders kunnen zijn dan de werkelijke context. En prikkels die inmiddels niet meer bestaan, werken misschien nog wel door in de beeldvorming. Daarom eerst een schets van hoe

0
545

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.