Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Juiste zorg op juiste plek gelukt, maar huisarts raakt overbelast

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Al voordat de term in de mode kwam, werkten zorginstellingen op de Noord-West Veluwe aan de juiste zorg op de juiste plek. Nu, ruim vijf jaar later, laten cijfers zien dat er inderdaad zorg verschuift van het ziekenhuis naar de eerste lijn. Maar de huisartsen dreigt het water over de schoenen te lopen.
Gezondveluwe
Foto: GezondVeluwe

Vooropgesteld: de partners in de netwerkorganisatie

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Wat goed te horen! In Amsterdam draaien we in goede afstemming met ZK het stedelijk programma ‘Beter Oud in Amsterdam’ binnen een populatie van ruim 800 K inwoners, bijna 60 K ouderen(75+, op achterstandspostcodes 65+). Per 700 ouderen 1 fte POH-Ouderen, inderdaad de sleutel-functionaris. Nu al ruim 40fte POH-O actief. Nodig blijkt de optie een POH-O met meer praktijken te delen, zodat deze POH-O substantieel (streven: > 16 uur per week) als POH-O kan werken en als professional kan handelen. Ook onderling waarnemen. Evaluatie laat zien: ouderen blij, medewerkers huisartspraktijken blij.
   Laten we contact opnemen, landelijke afspraken over dergelijke programma’s moeten mogelijk zijn.
   Paulien van Hessen, bestuurder St Amsterdamse Gezondheidscentra, portefeuillehouder financiën Stedelijke Stuurgroep BOA

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.