Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jury kiest genomineerden Spider Award

Mario Gibbels
De jury heeft drie projecten genomineerd voor de Spider Award. Tijdens het ICTzorg congres op 5 november zal de winnaar bekend worden gemaakt. In totaal zijn er 15 projecten ingediend voor de Spider Award.

De drie genomineerde projecten zijn het interactief Dossier Vasculaire Zorg (iVAZ) van het UMC St. Radboud en OmnIT, de virtuele polikliniek Ameland en het project Clamydia Screening Implementation van GGD Amsterdam.

Het interactief Dossier Vasculaire Zorg (iVAZ) heeft als doel om op visuele wijze alle cardiovasculaire risicofactoren weer te geven en op te slaan zodat het UMC St. Radboud de patiënten van de cardiovasculaire preventiepoli een behandel- en leefstijladvies kunnen geven.

De virtuele polikliniek Ameland is voor patiënten die bij de huisarts op Ameland komen en waarbij de huisarts overweegt of hij de patiënt doorstuurt naar de internist in het ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum. De huisarts kan dan via een videoconsult met de internist overleggen wat het beste is. Daarnaast kan de polikliniek ook gebruikt worden voor controleconsulten, bijvoorbeeld bij diabetespatiënten.

Bij het project Clamydia Screening Implementation gaat het om een implementatiestudie om te onderzoeken of landelijke screening op chlamydia, een veel voorkomende geslachtsziekte, kosteneffectief en praktisch uitvoerbaar is. Hiervoor is een proefimplementatie opgezet waarbij jongeren tussen de 16 en 29 jaar in Amsterdam, Rotterdam en Zuid-Limburg worden gescreend. Hiervoor is een ict-systeem ontwikkeld dat de hele screeningsprocedure automatiseert. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.