Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kabinet verdeelt extra bouwgeld

Redactie Zorgvisie
Het kabinet heeft 320 miljoen extra bouwgelden voor zorgvastgoed verdeeld. Voor de bouw van nieuwe ziekenhuizen is 160 miljoen euro beschikbaar. Het overige deel is voor het opknappen van verpleeg- en verzorgingshuizen.

Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten op voorstel van minister Ab Klink van Volksgezondheid.

Met de investering wil het kabinet een impuls geven aan de bouw, die door de financiële crisis stil dreigt te vallen. Verder wordt bekeken of een garantieregeling van de overheid voor het aangaan van leningen ook voor de zorg kan gaan gelden. Ziekenhuizen kunnen dan gemakkelijker geld lenen. Dit idee is afkomstig van ziekenhuisvereniging NVZ. (ANP)

Lees ook:

NVZ wil garantiefonds

2 REACTIES

  1. Het zal bij de ziekenhuizen ongetwijfeld gaan om ver(nieuw)bouw ter vervanging van “oud”-bouw. Van 160 miljoen bouw je hooguit één nieuw ziekenhuis. Gelukkig dat er eindelijk fondsen beschikbaar komen voor de door de regering zo gewenst ombouw naar éénpersoonskamers.

  2. Lees alle reacties
  3. Nieuwe ziekenhuizen in NL is niet nodig. We hebben in NL relatief te veel ziekenhuizen .De Ziekenhuizen moeten alleen aangepast worden aan de eisen van deze tijd. Innovatieve verbouwingen en een efficientere indeling van de gebouwen. Veel gebouwen zijn gebouwd in het ” OUD ” denken.Weinig/niet rekening gehouden met de huidige technologie en kortere ligduur.
    Visie vereist Daadkracht van de Raden van Toezicht en van de Raden van Bestuur !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.