Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet vergeet arbeidsmarkt

MAARSSEN - Het kabinet vergeet de arbeidsproblematiek in de zorg. Dat stellen verschillende brancheorganisaties in reactie op het regeerakkoord. De beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) vindt de omissie des bezwaarlijker aangezien het kabinet inzet op schaalverkleining in de ouderenzorg.

“Kleinschalig wonen is arbeidsintensiever dan de bestaande vormen van verpleeghuiszorg”, aldus de V&VN. “Dat betekent dat extra geld besteden aan kleinschalige woonvormen, hoe goed dat ook is voor de bewoner, het personeelsprobleem in de zorg groter maakt in plaats van kleiner.”

Brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de ouderenzorg Actiz hoopt een deel van het probleem op te vangen via de maatschappelijke stages die het kabinet wil invoeren. Hoewel deze stages geen directe oplossing voor het groeiende tekort aan arbeidskrachten zijn, kunnen ze jongeren interesseren voor een latere loopbaan in de zorg. Actiz zal daarom binnenkort komen met een concreet aanbod voor de maatschappelijke stages. (ZorgVisie – Philp van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.