Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet wil 100 miljoen voor lagere zorgpremies

DEN HAAG - Het kabinet overweegt een bedrag van circa 100 miljoen euro uit te trekken om te voorkomen dat de zorgpremies in 2007 te fors stijgen. Die premiestijging zou een aanslag op de koopkracht van burgers betekenen. Kringen rond het kabinet hebben dat woensdag gezegd.

Hoe de koopkrachtreparatie precies vorm krijgt, is nog niet duidelijk. De ministers hakken waarschijnlijk volgende week de knoop door over de begroting van volgend jaar, die op prinsjesdag verschijnt.

Lastenverlichting 2007

In het voorjaar sprak het kabinet al een fors pakket af voor lastenverlichting in 2007. Zo gaat de WW-premie omlaag, komt er geld voor kinderbijslag en kinderopvang en voor de verlaging van de winstbelasting voor bedrijven. Volgens berekeningen van het Centraal Planbureau zouden deze maatregelen leiden tot een gemiddelde koopkrachtstijging van 1 procent volgend jaar. Een stijging van de zorgpremies dreigt echter roet in het eten te gooien. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.