Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet wil zorgverzekering voor daklozen

Dak- en thuislozen hebben veelal geen vast woonadres en ook geen briefadres, waardoor ze geen zorgverzekering en dus geen medische zorg hebben. Het kabinet heeft daarom met gemeenten afgesproken om deze mensen op te sporen en ze een briefadres te geven. Dat maakten ministers Edith Schippers (VWS) en Ard van der Steur (VenJ) maandag bekend.
Fotolia

Van der Steur belooft ervoor te zorgen dat geen gedetineerde verzekeringsplichtige zonder zorgverzekering de gevangenis verlaat. Hierdoor moet het aantal mensen zonder zorgverzekering worden verminderd. Het ministerie van VWS gaat er ook voor zorgen dat er een regeling komt dat in geval van nood zorg kan worden verleend zolang de benodigde papieren hiervoor nog niet in orde zijn. Hierna worden zo snel mogelijk het briefadres en de verzekering in orde gebracht.

VNG
Deze overeenkomst tussen de overheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten maakt deel uit van een bredere aanpak van de problemen rond verwarde personen waartoe het kabinet onlangs besloot. Zo werkt de overheid samen met zorgverzekeraars om ervoor te zorgen dat er voldoende opvangplaatsen zijn voor verwarde mensen. Mensen met ernstige psychische problemen kunnen hierdoor eerder de zorg krijgen die ze nodig hebben. (ANP)

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.