Kabinet zet transitie voort

Vorige week reageerden bewindslieden Van Rijn en Plasterk op de bezwaren van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) tegen de invoering van de nieuwe Wmo. Hoewel de VNG de toenadering van het kabinet niet geheel toereikend noemt, heeft het er alle schijn van dat de nieuwe Wmo zonder vertraging wordt ingevoerd.
Kabinet zet transitie voort

Het kabinet komt de gemeenten in een aantal zaken tegemoet. Er komt een zogeheten regietafel onder leiding van minister Ronald Plasterk (BZ) en de samenwerking met verzekeraars wordt verankerd in de Zorgverzekeringswet (Zvw). In een gesprek met Zorgvisie noemt Jantine Kriens deze toezeggingen ontoereikend. ‘Er is geen concrete beweging op geld gekomen. Wel een goed punt is dat de verplichting in de Zorgverzekeringswet wordt vastgelegd dat verzekeraars moeten samenwerken met zorgaanbieders en gemeenten in de wijkteams. En de toezegging van het Rijk dat ze, eventueel ook financieel, medeverantwoordelijk is voor mogelijke knelpunten tijdens de transitie is prettig, maar niet geheel

2
12

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.