Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kabinet zet transitie voort

Vorige week reageerden bewindslieden Van Rijn en Plasterk op de bezwaren van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) tegen de invoering van de nieuwe Wmo. Hoewel de VNG de toenadering van het kabinet niet geheel toereikend noemt, heeft het er alle schijn van dat de nieuwe Wmo zonder vertraging wordt ingevoerd.
Kabinet zet transitie voort
Premium

Het kabinet komt de gemeenten

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een zachte landing is verre, verre van voldoende, als men behoud van zorgkwaliteit als eis stelt. Rapporten/adviezen van het Sociaal-Cultureel Planbureau, de Raad voor de Volksgezondheid & Zorg, en de Raad voor de Leefomgeving & Infrastructuur laten zien dat het kabinetsbeleid inzake ouderenzorg op zijn best gebrekkig is, dat zal resulteren in een afkalving van de ouderenzorg.
   Zeker als men in ogenschouw dat per 1-1-2014 het recht op een plaats in een verzorgingshuis is afgeschaft voor ouderen met een ZZP 3-indicatie. Tezamen met de overheveling per 1-1-2015 geeft dat een enorm stapelingseffect. En dan is het overhevelingsplan ook nog eens gebrekkig.
   Overheveling van de ouderenzorg kan op zich goed uitpakken, maar het zou daarvoor in een significant andere vorm gegoten moeten, met een wezenlijk langer tijdspad en een ander budget. En het ZZP 3-recht dient hersteld te worden, want het is helemaal niet nodig om dat af te schaffen. Zie voor de details http://bit.ly/1d9FqjQ (eigen site).