Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kamer terug voor debat thuiszorg’

De SP wil dat de Tweede Kamer de vakantie onderbreekt voor een debat over dreigende ontslagen in de thuiszorg.

SP-Kamerlid Agnes Kant vindt dat het crisisoverleg met staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid), gemeenten en thuiszorginstellingen over de ontslagen in de thuiszorg van vorige week vrijdag te weinig heeft opgeleverd. Bij dat overleg is afgesproken dat gemeenten samen met de vakbonden en de werkgevers in de thuiszorg gaan overleggen over de werkgelegenheid in de sector. `

Onvoldoende

“Er wordt volstrekt onvoldoende ondernomen om ontslagen of verslechterde arbeidsvoorwaarden in de thuiszorg te voorkomen”, aldus Kant. De bewindsvrouw wil het zomerreces doorbreken voor een Kamerdebat waarbij zij Bussemaker ook aan de tand wil voelen over klantenstops.

CDA

Regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie voelen niks voor een spoeddebat. CDA-Kamerlid Jan de Vries heeft er “alle vertrouwen in” dat gemeenten en werkgevers hun afspraken met Bussemaker willen nakomen. Hij verwacht in september een eerste rapportage. “Die wil ik afwachten. Voor die tijd heeft het geen zin om als Kamer hierover te debatteren.” (ANP)

Lees ook:

Crisisoverleg thuiszorg levert niets op

ActiZ signaleert massaontslag thuiszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.